Skip to content

Glacial onderzoek houdt de dood op ijs

Bijna 3 jaar na de dood van Steve Score, een journalist en voormalige media-adviseur van de regering Kaïn in Victoria, de lijkschouwer nog niet heeft uitgesproken van een fout.

Steve Score van intens lijden aan kanker van de slokdarm en op de 774 ABC Jon Faine-programma, het publiek uitgezonden zijn voornemen om zijn eigen leven. Hij railed tegen degenen die zou weigeren hem het recht om te sterven zijn manier en veroordeeld die die liever hem sterven agonisingly een langzame en pijnlijke dood.

Politie hebben onderzocht de dood van bijna drie jaar. Ze vertelde Dr Rodney Syme, een arts en prominente Melbourne campagnevoerder voor het sterven met waardigheid recht hervorming, dat hij gestorven aan een overdosis van barbituraten.

Op een Melbourne rally van vorig jaar (gehouden ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de dood van Steve), Dr Syme vertelde honderden supporters en de media hoe hij had Steve Score met advies en medicijnen. Hij drong er bij de Victoriaanse Parlement aan de slag met de wetgeving goed te keuren, zodat artsen willen hem, om te reageren op de verzoeken van mensen als Steve Score.

Dr Syme blijft onder politie-onderzoek nog niet hebben opnieuw geïnterviewd hem sinds die openbare verklaring. “Ik sluit de autoriteiten hopen dat een glaciale tempo van onderzoek gevaar zou kunnen effectief om de kwestie op het ijs” Dr Syme gezegd. “Maar het zal niet. Niemand kan ontsnappen aan het feit dat de wetgeving aanzienlijk loopt achter bij de wil van het volk. 82% van de Victorianen geloven in het recht van mensen als Steve te ontvangen medische hulp als ze ervoor kiezen een einde te maken aan hun eigen leven “.

De publiciteit rond de dood van Steve Score uiteindelijk heeft geleid tot een prive-leden Bill die nu wordt geïntroduceerd in de Victoriaanse Parlement. “Het is vergelijkbaar met wetgeving die in gebruik is voor 11 jaar in Oregon, zonder dat misbruik wordt gemaakt”, zei Dr Syme. Het maakt het mogelijk, met zeer strenge veiligheidsmaatregelen, een persoon die ondraaglijk lijden van een terminale ziekte, het recht te verzoeken om een recept voor medicijnen (dat ze moeten inslikken zelf) een einde te maken aan hun eigen leven.

Een 3de verjaardag-rally (het thema “Laten we de slag gaan”) zal worden gehouden op woensdag 16 april (1-2 uur) over de Victoriaanse Parlement stappen. Sprekers zijn:

  • Score van Steve’s broer, John.
  • Dr Rodney Syme
  • Co-sponsors van de Private leden Bill, Ken Smith (liberaal) en Colleen Hartland (Groenen).
  • Marshall Perron, (voormalig Chief Minister van de Northern Territory) ingevoerd die de rechten van de terminale patiënten wet in het NT in 1996.
  • Lisa Fitzpatrick, Australian Nursing Federation (Victoriaanse staatssecretaris)
  • Prof David Kelly, voormalig voorzitter, Victoriaanse Law Reform Commissie.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp