Skip to content

PAD BILL Parlement Update 10 September

De stemming in de Eerste Kamer van het Parlement over de Victoriaanse medische behandeling (Physician Assisted Dying) Bill 2008 verloren ging gisteren 13 stemmen voor en 26.

Veel van degenen die tegen de wissel spraken hun steun in beginsel voor arts bijgestaan stervende (PAD), maar had er specifieke bezorgdheid over een of andere bepaling van het wetsontwerp.

De overheid mag een geweten stemming over het wetsvoorstel zelf, maar verwijderd het geweten stemmen uit procedurele zaken voor de Labor-leden die vervolgens gestemd als een blok tegen het voorstel om de factuur voor een gedetailleerde behandeling in de commissie. Het is derhalve teleurstellend dat Labor leden gedwongen werden om te stemmen tegen het hele Bill omwille van de specifieke bezorgdheid over een bepaling of het ander.

Ondanks de grote verschillen in de stemming, alle indicaties zijn dat een meerderheid van de Eerste Kamer-leden ondersteunen PAD in principe.

Wij doen een beroep op de Premier de kwestie te verwijzen naar de Victoriaanse Law Reform Commissie voor de gehele gemeenschap overleg op dezelfde manier dat de regering besloten om eerder met de abortus-factuur.

Professionele sociaal onderzoek toont aan dat de communautaire steun voor abortus is 65%, en de Premier erkende de wet op dit was uit de pas met de gemeenschap sentiment en verwees de zaak naar de Victoriaanse Law Reform Commissie voor de gemeenschap in overleg om te komen tot een sterke en robuuste Bill decriminalise tot abortus.

Wij doen een beroep op hem om hetzelfde te doen met de arts bijgestaan stervende. Met de steun van de gemeenschap voor PAD op 82%, van de wet de weg naar buiten stap in deze kwestie ook.

82% van de Victorianen zijn voorstander van PAD en DWDV zal blijven vechten voor dit soort wetgeving uit te vaardigen het recht om PAD.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp